Social hållbarhet


 


Kreativa kontoret – vad kan vi göra tillsammans?


Har du idéer kring hur vi tillsammans kan skapa ett ännu bättre Viksäng/Öster Mälarstrand för alla? Det kan handla om gemenskap, aktiviteter, kulturella upplevelser eller något helt annat som du tycker är viktigt. Representanter från olika verksamheter inom Västerås stad, föreningar, engagerade invånare m.fl. kommer att finnas på Viksängs bibliotek varje torsdag kl 15-16.45 fram till den 15 juni. Där kan du få svar på dina frågor, framföra dina åsikter och få stöd att förverkliga idéer och engagera dig i frågor du tycker är viktiga.


Vi ses på Viksängs bibliotek varje torsdag kl. 15.00 – 16.45!


/Team Social hållbarhet genom Mariana Hede, processledare: mariana.hede@vasteras.se, tel 021-39 27 56


Social hållbarhet är ett prioriterat arbete för Västerås stad den här mandatperioden (2016-2018). Det handlar bland annat om att invånare, föreningar, verksamheter och näringsliv tillsammans ska komma överrens om vad som är viktigt att göra gemensamt för social hållbarhet – för att det skall bli så bra som möjligt för alla. Två geografiska pilotområden är valda; Viksäng/Öster Mälarstrand och Skallberget.


Vi som arbetar med frågan från Västerås stad i Viksäng/Öster Mälarstrand är Lotta från Familjecentrum, Madde från Fritidsgården, Maj-Len från AMA Arbetsmarknad, Kerstin kultursekreterare, Lotta från inkluderingsteam, Helen från biblioteket och Mariana processledare.


Kom och möt oss på Viksängs bibliotek torsdagar kl 15-16.45 eller

ring Mariana tel 021-39 27 56 eller e-posta: mariana.hede@vasteras.se
Fakta

1904- Första spadtaget för Västmanlands kungliga regemente I18

1906- Invigdes regementet

1927- Lades regementet ned

1962- Började bostadsområdets byggas upp

1965- Invigning av Viksäng Centrum

1993- Revs regementssjukhuset och Viksäng centrum byggdes om